Online kurz Změna je v nás

Mladí reportéři pro životní prostředí chystají online kurz pro učitele s názvem Změna je v nás zaměřený na vzdělávání a komunikaci tématu změny klimatu žákům a veřejnosti.

Na co nezapomínat při výuce o změně klimatu? Kde ve výuce najít příležitosti pro začlenění tohoto tématu? Jak pracovat s různými cílovými skupinami žáků a motivovat je k zájmu o téma? Jaké si klást cíle ve vzdělávání o změně klimatu a jak se dát na cestu od předmětu ke skutečné změně? To jsou otázky, kterými se kurz bude zabývat. Poskytne praktické návody, tipy a aktivity. Na jeho tvorbě se budou spolu s Terezáky podílet také zkušení pedagogové a odborníci na téma. Kurz je určený učitelům druhého stupně základních škol a učitelům středních škol z celé České republiky. Online kurzem si však mohou projít také další zájemci, vhodný bude také pro pracovníky center ekologické výchovy, pracovníky v neformálním vzdělávání, skauty atd.

Kurz vznikne za podpory MŽP a pilotní verze online kurzu Změna je v nás bude nabídnuta prvním zájemcům na začátku nového školního roku 2021/2022. Na konci tohoto školního roku vám pošleme další informace s tím, jak je možné se do kurzu přihlásit.