Zapojte se do soutěže

Zapojte se do soutěže Mladých reportérů pro životní prostředí o nejlepší videoreportáž a vyhrajte setkání s reportérem České televize Lukášem Landou, který vám ukáže, jak se točí reportáže pro pořad Reportéři ČT.

Podmínky pro zapojení:

  • věk 11 – 19 let
  • žák/žáci školy v Praze nebo ve Středočeském kraji
  • zaslání finální verze reportáže do 27. 3. 2020

O co půjde?

Vaším úkolem bude v průběhu ledna až března natočit reportážní video maximální délky 3 minuty. Tématem je vámi vybraný problém životního prostředí v okolí vaší školy a jeho možné řešení. Můžete pracovat individuálně, ale lepší je práce v týmu, můžete si rozdělit role a natáčení vám půjde lépe od ruky. Do 27. 3. 2020 nám zašlete finální verzi vaší reportáže, která bude následně zařazena do národního kola soutěže mladých reportérů pro životní prostředí. Vaše reportáže vyhodnotí porota složená z odborníků z řad novinářů, fotografů i odborníků na environmentální tématiku. Její složení i podmínky národního kola soutěže najdete na stránkách https://www.mladireporteri.org/narodni-kolo. Vítězové národního kola soutěže vyhrají setkání s reportérem ČT Lukášem Landou.

Co udělat pro účast v soutěži?

Pošlete nám do 15. prosince na email mladireporteri@terezanet.cz nebo zuzana.jakobova@terezanet.cz potvrzení vašeho zájmu o účast v soutěži a ve stručnosti napište, jaký problém životního prostředí byste ve vaší reportáži chtěli řešit. My vám na začátku ledna pošleme všechny potřebné informace k účasti a jak postupovat při tvorbě reportážního videa.