Jsme na bedně!

Hned dvě ze tří zaslaných reportáží našich Mladých reportérů se umístily na druhém místě v mezinárodní soutěži Young Reporters for the Environment. Do mezinárodního kola soutěže jsou každoročně zasílány vítězné reportáže národního kola soutěžš zapojených zemí. Tento rok se jednalo o 182 žákovských reportáží z 31 zemí. Na konci srpna vybrala mezinárodní porota finalisty soutěže, v půlce září pak zasedla a vybrala nejlepší reportáže za rok 2020.

Na druhém místě v kategorii reportážní článek studentů ve věku 19-25 let se umístila reportáž českých studentů Kryštofa Brouka, Beáty Parimuchové a Terezy Tlapákové z Katedry environmentálních studií Brno Díky zanedbanému závlahovému systému vznikl ráj pro ohrožené druhy mokřadních ptáků.

Stříbrnou pozici obsadily Sestry v akci pro záchranu života se svou video reportáží Jak přežít a neuschnout. Umístily se s ní v kategorii video žáků ve věku 11-14 let.

Velký úspěch, a to postup do finále, zaznamenaly také studentky Anna Machálková, Anna Mokryšová a Adéla Fusová ze Střední průmyslové školy chemické akademika Heyrovského, Ostrava se svou reportáží Nová naděje pro čisté ovzduší.

Všem Mladým reportérům moc gratulujeme a těšíme se na další spolupráci a reportáže.

Více o mezinárodní soutěži a výsledcích letošního ročníku se dozvíte zde: https://www.yre.global/stories-news/2020/9/11/press-release-winners-of-the-international-yre-competition-2020